MUFINKI CYTRYNOWO MAKOWE

SKŁADNIKI SUCHE:

* 1/2 szklanki mąki pszennej * 1 i 1/2 szklanki mąki żytniej razowej

* 1/2 szklanki brązowego cukru * 3 łyżki maku * Łyżeczka proszku do pieczenia

SKŁADNIKI MOKRE:

* 2 jajka * 3 łyżki kwaśnej śmietany * 1/3 szklanki oleju * Sok i skórka z 1 cytryny

 WYKONANIE:

Przygotować dwie miski: mniejsza i większą. W większej wymieszać ze sobą składniki suche w mniejszej składniki mokre. Następnie zawartość mniejszej miski wlać do większej i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremek i piec ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego życzy Pani Kanka.

ps. Smaka na takie mufinki nabrałam po obejrzeniu tego przepisu.

Advertisements