Wegetariańskie leczo

SKŁADNIKI:

* 2 czerwone cebule

* 4 ząbki czosnku

* 2-3 papryki

* 2 pomidory

* Mała cukinia

* Mały koncentrat pomidorowy

* Natka pietruszki

* Masło

* Vegeta, sól, świeżo mielony pieprz, papryka słodka

WYKONANIE:

Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, paprykę wyczyścić z gniazd nasiennych, cukinie obrać. W garnku o grubym dnie rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy lekko się podsmaży dodać paski papryki, rozkrojone ząbki czosnku i vegetę. Dusić przez chwilę na małym ogniu aż papryka będzie miękka, następnie dodać pokrojone w kostkę cukinię i pomidory. Na koniec dołożyć mały koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i roztartym czosnkiem i dusić jeszcze chwilę na małym ogniu.

Leczo podawać w miseczkach, posypane natką pietruszki.

Smacznego życzy Pani Kanka. 

Advertisements