Z targu przynieśliśmy ogromny krzaczor jarmużu, z lasu trzy przypadkowe grzyby.

Chyba zaczyna się jesień.

Spaghetti razowe z jarmużem i grzybami

* pół paczki makaronu spaghetti razowego

* masło

* 3 duże grzyby albo więcej

* cebula

* 5-6 dużych liści jarmużu

* ząbek czosnku

* sól, pieprz

Grzyby oczyścić, pokroić w plastry i usmażyć z cebulką na maśle. Dodać umyty, obrany z grubszych łodyg i posiekany jarmuż oraz czosnek. Dusić wszystko razem pod przykryciem, aż jarmuż zmięknie. W razie potrzeby można podlać wodą. Doprawić solą i pieprzem.

Wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem i łyżką masła. Sekretem tego spaghetti jest duża ilość masła, więc go nie żałujcie!

Smacznego!  

Niedługo jesień przyjdzie na dobre. Nacieszyliście się tym latem?

Reklamy