Genialny przepis na babeczki, które poprawiają humor swoim pięknym zielonym kolorem.

Słodkie, wegańskie, kokosowe.

Pyszne!

składniki suche:

* szklanka mąki

* szklanka wiórków kokosowych

* 1/2 szklanki cukru  

* łyżeczka proszku do pieczenia

składniki mokre:

* 100 gram szpinaku (koniecznie świeżego, bo to jemu babeczki zawdzięczają swój intensywny kolor)

* 1/2 szklanki mleka roślinnego 

* 1/3 szklanki oleju 

* łyżeczka octu

wykonanie:

Składniki suche wymieszać w misce, w drugim naczyniu zmiksować blenderem składniki mokre. Mokre wlać do suchych i wymieszać łyżką. Przełożyć do foremek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, około 20-30 minut. Po ostudzeniu można polać czekoladą i posypać wiórkami koko. 

Przepis zgapiony stąd:)

Smacznego!

Advertisements